Beginnen kan moeilijk zijn, wij zijn hier om je te helpen.

Algemene Vragen

Collapse
Expand

Wat is psychedelica

Psychedelica bevat diverse moleculen die een verandering in waarneming en een blijvende verbetering in het algehele welzijn kunnen veroorzaken. De kracht zit in het tijdelijk uitschakelen van het ego en een demping van het Default Mode Network (DMN) in de hersenen. Therapeutische ondersteuning zorgt voor integratie van het psychedelische proces. Het biedt transformatie en een pad naar persoonlijke ontwikkeling en heling. Meerdere onderzoeken, uitgevoerd door instellingen van wereldklasse hebben aangetoond dat het gebruik van Psychedelica in slechts één sessie diepgaande en duurzame resultaten kan opleveren zoals verbeterd welzijn, optimisme en verhoogde neurale plasticiteit.

Zijn psychedelica niet gewoon drugs? Hoe is dit anders?

Er zijn weinig aanwijzingen dat ervaringen met psychedelische stoffen leiden tot langdurige verslaving of lichamelijk letsel. Sterker nog, een groeiend aantal onderzoeken geeft aan dat deze stoffen, wanneer ze in een therapeutische omgeving worden ingenomen, behoorlijk positief kunnen zijn voor het geestelijke welzijn. Zoals bij elk middel, is er echter potentieel voor schade als het niet veilig en onder toezicht van een deskundig team in een gecontroleerde setting wordt uitgevoerd. Field Trip promoot alleen het veilige gebruik van legale psychedelica.

Hoe zit het met beangstigende ervaringen, oftewel "bad trips" ?

Het zijn vaak de moeilijke reizen die tot belangrijke doorbraken en voordelen op de lange termijn leiden. Moeilijke ervaringen kunnen geweldige kansen bieden om een nieuw perspectief te zien. Ervaren professionals helpen om de angst tijdens te ervaring te verminderen. Ze dienen als betrouwbare gidsen en tolken. Door een veilige en comfortabele omgeving te creëren wordt je geholpen om het effect van de behandeling te maximaliseren. We helpen je om een open, ontspannen mentaliteit tot stand te brengen.

Onze Behandeling

Collapse
Expand

Hoe is het Field Trip team opgebouwd?

De werknemers van Field Trip zijn professioneel opgeleide, ervaren en gediplomeerde verpleegkundigen, artsen, therapeuten, en psychologen. Elk Field Trip centrum heeft een psychiater in dienst om nieuwe aanmeldingen te screenen op veiligheid en geschiktheid. Al onze therapeuten zijn getraind in het gebruik van specifieke technieken en protocollen tijdens de voorbereidende en integratieve therapie. Field Trip heeft ook een ervaren en gerespecteerd medisch adviesteam, dat bestaat uit belangrijke opinieleiders op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, evenals wetenschappelijke experts die bij grote farmaceutische organisaties hebben gewerkt.

Voor welke klachten en intenties is jullie programma?

Ons truffel programma richt zich op mensen die willen groeien, ontdekken en zichzelf willen leren kennen om zo hun levenskwaliteit te verbeteren.

Zijn er voorwaarden waardoor ik mogelijk niet in aanmerking kom?

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, personen met een voorgeschiedenis van psychose of schizofrenie, actieve manie of hypomanie, een acuut trauma of slecht gecontroleerde hypertensie of hyperthyreoïdie. Om er zeker van te zijn dat je geschikt bent voor het programma doen wij een screening tijdens ons consultatieproces.

Worden de kosten gedekt door de verzekering?

Ons truffelprogramma is niet medisch van aard en dus ook niet erkent als een behandeling. De kosten voor ons programma worden niet vergoed door de verzekeraar en zijn voor eigen rekening.

Hoe moet ik me voorbereiden? Wat kan ik verwachten?

Tijdens de aanmeldprocedure krijg je aanvullende oefeningen ter voorbereiding op jouw eerste ervaring. Het truffelprogramma wordt uitgebreid met je doorgenomen. Na het integratie traject worden de sessies aangevuld met mindfulness, zelfzorg en gepersonaliseerde integratie activiteiten.

Hoe lang duurt een sessie?

Onze sessies verschillen per soort. Hieronder een overzicht van de sessies en de hoeveelheid tijd die ervoor is gereserveerd:

Truffel programma:
screening (90m)
kennismaking (60m)
voorbereidende sessies met therapeut (60-120m)
voorbereidende sessies met facilitator (30 of 60m)
truffeldosering sessie met facilitator (420m)
verkenningssessie met facilitator (30m)
integratiesessie met therapeut (60-120m)

Hoe vaak zal ik het centrum moeten bezoeken?

Voor het truffel programma zul je tweemaal terugkomen voor een voorbereidende sessie, eenmaal voor de truffel dosering, en eenmaal voor een integratiesessie.

Is deze behandeling gedekt door de verzekering?

Omdat onze methodiek en behandelingen nog nieuw zijn en niet worden erkent als reguliere gezondheidszorg, is het nog niet vergoed. Dit kan veranderen in de toekomst.ExpandBegin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren