Psychedelische therapie: hoe kom je in contact met jezelf?

Na een lange tijd van thuiszitten, is het fijn dat de meeste mensen het “normale” leven weer kunnen oppakken. Maar wat nou als je tegen mentale uitdagingen aan blijft lopen? Uit de Gezondheidsmonitor (2021) van het CBS bleek dat 6 procent van de personen van 18 jaar of ouder in de tweede helft van 2020 een hoog risico op een angststoornis of een depressie had. Bij de 18 tot 35-jarigen was dit 9 procent, bij de personen van 35 jaar of ouder 5 procent. Reden genoeg om bij jezelf in te checken hoe jouw mentale gezondheid ervoor staat. In deze blog vertellen we meer over hoe je in contact komt met jezelf door middel van psychedelische therapie.

Check in bij jezelf met psychedelische therapie

Het is soms lastig om echt te voelen hoe het met je gaat. Vooral aangezien veel gevoelens, processen en patronen onbewust plaatsvinden binnen jezelf. Tijdens de psychedelische therapie onderzoeken we dit samen. Ieder mens kijkt vanuit een onbewust kader naar diens eigen leven. Dit kader is opgebouwd door je opvoeding, je sociale contacten, werk en de maatschappij waarin je jezelf bevindt. Deze gedachten en onbewuste lessen vormen het kader vanuit hoe jij naar de wereld en jezelf kijkt. Maar wat nou als dat kader blokkerende patronen bevat die jou tegenhouden in de doelen die je wilt bereiken? Dan is het zeker fijn om te checken welke denkpatronen jij hebt geïnternaliseerd door de buitenwereld en welke echt van jou zijn. Zo ontdek je wie je daadwerkelijk bent. Psychedelische therapie helpt hierbij. 

Hoe helpt psychedelische therapie in het contact
met jezelf? 

We beginnen de psychedelische therapie altijd met een intake om te kijken aan welke doelen je wilt werken. Waar loop jij tegenaan in jouw dagelijkse leven of in de dingen die je wilt bereiken? We zorgen voor een goede voorbereiding voordat je een psychedelische trip ervaart onder begeleiding van een van onze ervaren facilitatoren.

Een trip tijdens de psychedelische therapie zorgt ervoor dat je op een dieper niveau contact maakt met je werkelijke zelf. Je duikt dieper in je eigen verleden. Hierdoor maak je contact met gevoelens en emoties die daarvoor nog onder de radar waren. Deze ervaring is voor iedereen anders en kan confronterend zijn. De psychedelische therapie biedt daarom een unieke kans om jezelf op een andere manier te leren kennen.
Na de trip is er goede aftercare aanwezig zodat jij je opgedane inzichten en gevoelens verwerkt in jouw dagelijkse praktijk. Benieuwd hoe de aftercare werkt?
Lees er hier meer over.

Ontdek psychedelische therapie

Ben je benieuwd hoe je echt contact maakt met jouw behoeften en gevoelens? Onze facilitators staan voor je klaar om je te begeleiden door middel van psychedelische therapie. Zo kom je in een comfortabele en professionele omgeving in contact met jezelf en maak je stappen in de dingen die in je leven wilt bereiken. 

Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren