Manifesteren en andere trends: de kracht van je gedachten zit in eerlijkheid naar jezelf

Paradise is not a place, it is a state of mind

Deze quote van de Indiase filosoof en yogi Sri Ghose laat je nadenken over wat geluk betekent. Het paradijs, de plek waar je zorgen verdwijnen en je geluk ervaart, is geen plek om te bezoeken, maar een gemoedstoestand, zei hij. Heb je ooit zo nagedacht over wat gelukkig zijn is? Of heb je bij de vraag of je gelukkig bent vrijwel altijd het gevoel dat je spullen, geld of die ene functie bij dat ene bedrijf nodig hebt?


Een woord dat al langer bestaat in verscheidene vormen, maar dat we steeds vaker tegenkomen is; manifesteren. Wat betekent manifesteren nu precies en hoe kan het je helpen om je doelen te behalen en gelukkig(er) te worden. Manifesteren houdt simpelweg gezegd in dat je met de kracht van je gedachten dingen werkelijkheid laat worden. Hoe dit in de praktijk werkt kan op twee manieren uitgelegd worden.


Wat is manifesteren?

Volgens verschillende manifestatie-experts en coaches beïnvloed je door te manifesteren met je gedachten het universum en kun je door dit genoeg te beoefenen bepaalde zaken naar je toe trekken.


Als je manifesteren zo eenvoudig mogelijk wil begrijpen kun je stellen dat door je te focussen op een duidelijk doel in je leven (bijvoorbeeld: ik wil gezonder leven, ik wil een koophuis, ik wil emigreren, ik wil een eigen onderneming starten) je gedrag hierdoor verandert. Je maakt gerichter beslissingen en ziet eerder kansen om te benutten die jou dichter bij dit doel brengen. Een soort self-fulfilling prophecy dus.


Dit neemt natuurlijk niet weg dat het proces van manifestatie goed kan werken om je doelen in kaart te brengen, de stappen richting je doel duidelijk te formuleren en gerichte keuzes te maken om dichterbij je doel te komen.


Kan je geluk manifesteren?

Bedenk eens wanneer je voor het laatst een gelukkig gevoel ervaarde. Was dat toen je iets kocht of na het einde van een drukke werkweek? De kans is groter dat je eerder terugdenkt aan een moment gaat waarbij je een intens betekenisvolle ervaring had. Bijvoorbeeld een vakantie met een geliefde, het moment dat je te horen kreeg dat je geslaagd was of een nieuwe baan kreeg.


Voor het succesvol manifesteren is het dus goed om een specifieker doel voor je te hebben dan ‘gelukkig zijn’ en om voor jezelf te bepalen wat geluk inhoudt en hoe dit zich uit. De kracht van je gedachten zit dus eigenlijk in eerlijkheid naar jezelf.


Waarom lukt het mij niet om te manifesteren?

Om te bepalen wat geluk voor jou inhoudt moet je jezelf goed kennen, maar ook goed in je vel zitten. Wanneer je niet goed in je vel zit is het lastig om concreet te bepalen wat jou gelukkig gaat maken en maakt het lastiger om korte- en langetermijndoelen op te stellen die je verder gaan helpen richting je doel. Wat het dus moeilijk maakt om je doel te manifesteren.


Vragen die goed zijn om voor jezelf te beantwoorden zijn:

  1. Ben je tevreden met wie je bent?
  2. Durf je open en kwetsbaar te zijn bij anderen?
  3. Ben je eerlijk naar anderen toe?

Gelukkige mensen antwoorden overwegend met een positief antwoord op deze vragen. Dat betekent niet dat je ongelukkig bent als je deze vragen met nee beantwoordt. Het zijn slechts vragen je die helpen na te denken over de gemoedstoestand waarin je verkeert.


Field Trip Health kan jou begeleiden in dit proces en je helpen met het beantwoorden van deze vragen over jouzelf. Wanneer je deze vragen duidelijk hebt beantwoord voor jezelf kunnen wij je helpen met het formuleren van duidelijke en haalbare doelen die je helpen in het zoeken naar geluk.

Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren