Je psychedelische trip voorbereiden

Je psychedelische trip voorbereiden - wat kun je het beste eten voor en na je trip?

Trips zijn voor iedereen anders, zowel qua intensiteit als in duur. Trips kunnen ook weer verschillen van elkaar op basis van de intentie waarmee je ze start. Of je nu een eenmalige trip aangaat of een programma bij Field Trip volgt waar je onder begeleiding verschillende psychedelische ervaringen beleeft, een goede voorbereiding is ook hierin het halve werk. Wanneer je bewust en goed voorbereid je trip in gaat, zul je hier uiteindelijk het meest uit halen. Een goede intentie bepalen en je lichaam voorbereiden op de trip is hierbij noodzakelijk. Maar hoe bereid je je lichaam goed voor op wat komen gaat, als je nog niet precies weet wat dit is? Je eetpatroon aanpassen voor en na je trip is iets dat gemakkelijk te doen is en voor iedereen een gunstig effect heeft.

Wat kun je het beste eten voor je trip?

Het beste kun je drie tot vier uur voor je trip eigenlijk helemaal niets eten. Vasten dus. De dag ervoor raden we je aan om sowieso geen vlees, dierlijke producten of zwaar bewerkte producten te eten. Vermijd ook pittig of gekruid voedsel, voedsel dat erg zoet of vet is en cafeïne. Deze etenswaren zijn moeilijker verteerbaar en kunnen je maag van streek maken. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdens je truffeltrip last hiervan krijgt. Het kan zijn dat je erg misselijk wordt of zelfs moet overgeven. We willen voorkomen dat je misselijk bent of moet overgeven tijdens een trip, omdat dit een negatief effect heeft op je gemoedstoestand, waardoor je niet het meeste uit je psychedelische ervaring kunt halen.

Hoe zit het met alcohol en andere middelen?

Het zal je misschien niet verbazen dat alcohol en andere middelen zoals cannabis, pijnstillers, stimulerende middelen, sedativa, spierverslappers en natuurlijk andere psychedelica een stevige invloed hebben op jouw trip ervaring. We raden je daarom ten zeerste aan om deze middelen minstens 48 uur voor je trip niet te nuttigen.

Deze aanbevelingen helpen je op een optimale psychedelische dosering sessie te garanderen.

Je trip is voorbij, now what?

Zorg na elke psychedelische sessie emotioneel en fysiek goed voor jezelf. Naast dat je kan zorgen voor voldoende beweging of sport, raden we je aan om gezond te eten. Denk hierbij aan voldoende fruit, groenten, langzame koolhydraten en plantaardige eiwitbronnen zoals bonen, noten en zaden. Je lichaam heeft tijd nodig om alles goed te kunnen verwerken, dus ook in de fase na je trip is het aan te raden om dierlijke producten, zoals vlees en zuivel en zwaar bewerkte producten te vermijden.

Naast een gezond dieet is het raadzaam om in de weken na je trip een aantal keer te mediteren, mindfulness- of ademhalingsoefeningen te doen of andere ontspanningstechnieken te proberen. Vermijd ook zoveel mogelijk negatieve media en zoek steun bij vrienden of familie als je hier behoefte aan hebt. Zo heb je veel invloed op het korte- maand ook langetermijn effect van je psychedelische ervaring en haal je er uiteindelijk meer uit.

Wat kun je naast gezond eten nog meer doen om je trip ervaring te verbeteren?

Om je voor te bereiden op jouw psychedelische ervaring, is het belangrijk een positieve mindset te creëren. Je mindset moet bestaan uit een bereidheid, openheid en overgave om de diepten van jouw psyche te verkennen. Laat je hierin niet tegenhouden door angsten die je tegenkomt. We moedigen je aan om zowel voor als na elke sessie aandacht te schenken aan jouw fysieke en emotionele zelf. Je kunt dit op veel manieren doen: 

 1. Zorg voor voldoende slaap; 
 2. Vermijd stressvolle activiteiten en situaties; 
 3. Schrijf jouw ervaringen op; 
 4. Mediteer; 
 5. Breng tijd door in de natuur; 
 6. Neem een bad of ga naar de sauna; 
 7. Eet een gezonde maaltijd; 
 8. Sport geregeld; 
 9. Praat met vrienden en familie; 
 10. Vermijd negatieve media; 
 11. Beoefen ontspanningstechnieken.


Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren