Het enige dat je ooit ervaart, is jezelf

Alles in het universum is oorspronkelijk neutraal en betekenisloos, maar jij geeft je innerlijke zelf door aan de wereld om je heen.

Het concept dat je eigenlijk alleen jezelf ervaart, houdt in dat de hele wereld die je elke dag lijkt te zien, slechts een weerspiegeling is van je eigen interne referentiekader. Het is een weerspiegeling van onze diepste verlangens en overtuigingen en voorkeuren. In feite kijken we altijd in onszelf en beslissen we wat voor soort wereld we willen zien en dan projecteren we die wereld naar buiten toe. Dit is iets dat altijd al zo is geweest en altijd zo zal blijven, het enige dat je kunt ervaren in de buitenwereld is een weerspiegeling van je eigen innerlijke zelf.

Om dit concept beter te kunnen begrijpen, moet je beginnen met inzien dat alles in het universum oorspronkelijk neutraal en betekenisloos is. Je omstandigheden en omgeving hebben geen enkele betekenis op zichzelf. Het enige wat ze doen is weerspiegelen wie je op dit moment bent. In werkelijkheid geef je jouw innerlijke zelf door aan de wereld om je heen. Dit houdt in dat wanneer jij een cynisch en negatief persoon ben, je altijd een cynische en pessimistische wereld zal ervaren. Terwijl, wanneer je zelf rustig en liefdevol bent, je ook een kalme en liefdevolle wereld zal zien.

Zet jij jezelf snel in de slachtofferrol?

Een ander concept dat hier nauw mee samenhangt is ‘victimization’ oftewel, de slachtofferrol aannemen. Wanneer jij constant in de overtuiging bent dat alles je overkomt in het leven, dan zal je altijd de rol van slachtoffer aannemen en nooit actie ondernemen om iets te veranderen aan de situatie. Wanneer deze houding je bekend voorkomt, hoe confronterend dit ook mag zijn, dan kun je hier dus iets aan veranderen. Wanneer je in gaat zien dat alles dat er om je heen gebeurt geen betekenis heeft, afgezien van de betekenis die jij eraan geeft, kun je uit die slachtofferrol komen. Je hebt zelf invloed op hoe je gebeurtenissen ervaart en hoe je hiermee omgaat.

Elke keer dat jij een gebeurtenis op een bepaalde manier ervaart, straal je in de onderbewustzijn een bepaalde frequentie uit de wereld in. Deze frequentie, zorgt er automatisch voor dat je andere dingen die in dezelfde frequentie vallen zal aantrekken. Kortom, dingen gebeuren niet omdat ze zo gecreëerd worden door de buitenwereld, maar omdat jij ze toelaat en interpreteert op de manier hoe jij dat doet. En beter nog, je hebt er dus invloed op!

Het waarnemerseffect

Alles begint met observatie. Jij genereert elke afzonderlijke ervaring in je leven, omdat jij de waarnemer ervan bent. Zonder dat jij iets waarneemt, bestaat iets in feite niet. Alles gebeurt in jou en dus het enige waar het universum aandacht aan schenkt, is de manier waarop jij je omstandigheden vormt. Dit wordt ook wel het waarnemerseffect genoemd. Wat dat betekent, is dat het er eigenlijk niet toe doet wat er met je gebeurt, het maakt alleen uit hoe jij de gebeurtenissen interpreteert. Het universum brengt je altijd meer omstandigheden waarvan ze denkt dat je ze op dezelfde manier zult interpreteren. Als je hierin verandering wilt aanbrengen, zul je dus moeten veranderen hoe jij over zaken denkt en gebeurtenissen interpreteert.

Elke gebeurtenis is zowel positief als negatief

Het Chinese yin en yang symbool geeft weer dat elke gebeurtenis een even grote proportie positief als negatief heeft. Jij ervaart de werkelijkheid door aan een gebeurtenis een positieve of negatieve interpretatie te linken. Om deze reden werkt het altijd in je voordeel om uit te gaan van het positieve in elke situatie. Deze houding zal je namelijk helpen om bij toekomstige situaties makkelijker de positieve kant te interpreteren en meer positiviteit en positieve ervaring aan te trekken in het leven.

Zie de wereld als een spiegel. Lach naar de wereld en je spiegelbeeld lacht terug. Wanneer je op dit moment niet tevreden bent met de dingen die jij terug krijgt uit de buitenwereld, zul je dus zelf een aanpassing moeten doen.

Een zeer bekende uitspraak van Ghandi die hier van toepassing is, is: “Be the change you want to see in the world”.

Vanaf nu kun je deze kennis praktisch gaan toepassen door precies te beslissen wie je wil zijn en negeer je huidige levensomstandigheden. Aangezien deze omstandigheden een reflectie zijn van wie je was in het verleden. Als je weet wie je wilt zijn kun je vanuit die invalshoek je leven creëren.


Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren