Hoe het collectieve bewustzijn jouw geestelijke groei beïnvloedt

Na twee jaar van regressie door de pandemie, merken we bij Field Trip Health dat veel mensen kampen met mentale uitdagingen. In deze tijd van onzekerheid hebben veel mensen last van negatieve denkpatronen en dit heeft een invloed op ons collectieve bewustzijn. Veel mensen zijn uitgebrand en zitten vast in blokkerende patronen
Dit heeft ook impact op jouw persoonlijke geestelijke groei. Zo zijn veel mensen uitgeblust en vast komen te zitten in blokkerende patronen. In deze blog duiken we dieper in op hoe de mindset van de maatschappij jouw geestelijke groei kan beïnvloeden.

Geestelijke groei: het overnemen van gedachten

Het collectieve bewustzijn is een gedeelde mentale werkelijkheid tussen mensen. Zo hebben grote wereldse gebeurtenissen een effect op de manier waarop mensen zich voelen en dit kan als een echo zich door het collectieve bewustzijn bewegen. Volgens Eckhart Tolle, leraar op het gebied van spiritualiteit, is het belangrijk om uit te kijken welke gedachtegang je van het collectief overneemt. Dit kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor jouw mentale toestand. Hij zegt hierover: “Elke gedachte is een energieformatie die andere bijbehorende gedachten aantrekt. Op deze manier ontstaat er een bundel van gedachten. Ze kunnen ontstaan vanuit jezelf, maar komen ook vaak naar boven vanuit het collectief, oftewel de maatschappij.”

Als de collectieve tendens negatief is, is de kans groot dat jij als individu deze negativiteit oppakt en zelfs toe-eigent als jouw eigen mindset. Dit kan ten koste gaan van jouw geestelijke groei. Wees je er daarom van bewust dat je zelf ook stappen kunt zetten om dit te voorkomen. Zo kun je soms bewust de keuze maken om even weg te gaan van de drukte en de natuur opzoeken om te kijken hoe dit je gevoel en gedachten beïnvloedt. Daarnaast is het belangrijk te leren herkennen welke emoties en gedachten van jezelf zijn en welke mogelijk beïnvloed zijn door ons collectief. Dit is een lang proces van jezelf leren kennen en in dit proces kunnen psychedelica als een katalysator dienen.

Jouw innerlijke stem

Iedereen heeft gedachtepatronen die onbewust geestelijke groei kunnen stagneren. Hierdoor kan je het gevoel krijgen niet in contact te staan met jezelf en de mensen om je heen. Psychedelische therapie kan helpen om ruimte te maken en geïnternaliseerde denkpatronen te doorbreken. Zo kan je gaan luisteren naar jouw innerlijke stem. Want welke gedachtegangen zijn van jou en welke heb jij overgenomen?

Ga voor geestelijke groei

Ben je benieuwd hoe jij jouw blokkerende patronen kan doorbreken? Of hoe jij jezelf weer een positieve mindset toe-eigent? Bekijk dan onze psychedelisch ondersteunende therapieën. We luisteren graag naar jouw verhaal en helpen je in jouw persoonlijke proces van geestelijke groei.

Delen:

Begin met jezelf hervinden

Start de scan

Related articles

Begin jouw ontdekkingsreis

Zit je vast in een sleur of een gevoel van lusteloosheid waar je niet uitkomt? Ervaar je angst, constante zorgen, of een gebrek aan vitaliteit? Is er iets dat je blokkeert in jouw vooruitgang? Ontdek of een begeleide psychedelische ervaring geschikt is voor jou.

Boek nu

Wij gebruiken cookies om het gebruik van jouw browser ervaring te optimaliseren. Door het gebruik van deze website ga je akkoord met onze Cookie Policy.

AccepterenWeigeren